Gräsroten
Attest.nu
Game changer
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

TV-pucken spelas i Östersund Arena

TV-pucken spelas i Östersund Arena

20 February 2018
Nu är det inledande kvalgruppspelet för TV-pucken fastställda Mellan 7-9 september 2018 spelas kvalgruppspel och ÖIK är arrangerande förening.

ÖIK har den stora äran att arrangera kvalgruppspel för TV-pucken 2018, se nedan vad Svenska Hockeyförbundet skriver:


Kvalgrupp A

Spelort: Östersund, arrangerande distriktsförbund: Jämtland/Härjedalen, arrangerande förening: Östersunds IK

Norrbotten

Medelpad

Jämtland/Härjedalen

Hälsingland

SIF-laget

Dalarna

Kvalgrupp B

Spelort: Slite, arrangerande distriktsförbund: Gotland, arrangerande förening: IK Graip

Blekinge

Bohuslän/Dal

Västergötland

Örebro län

Västmanland

Gotland

– Vi har två spännande hockeyorter och distrikt som kommer att arrangera kvalspelen till TV-pucken 2018.  Slite och Gotland har bra intresse och tillväxt i sin ungdomshockey och där jag upplever att ishockeyn är på frammarsch och vi vet att de är duktiga att ta emot gäster. Den andra arrangören är Östersund och Jämtland/Härjedalen där vi vet att de tidigare gjort mycket fina arrangemang med både landskamper och tidigare TV-puckskval och där publik och hockeyintresserade brukar sluta upp på ett mycket bra sätt. Därför ser vi fram mot att ge våra duktiga ungdomar möjligheten att tävla på hög nivå och under bra förutsättningar, säger Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef samt administrativ chef för Tre Kronor och Damkronorna.

Den 7-9 september 2007 arrangerades TV-puckens poolspel på Gotland i nya Slite Ishall.

– Elva år senare har vi glädjen att återigen arrangera TV-puckens poolspel i Slite Cementa Arena exakt samma datum. Jättehärligt att vi inom gotländsk hockey återigen från arrangera TV-puckens poolspel här på Gotland, säger Owe Hejdenberg, Gotlands Ishockeyförbunds ordförande. Deltagande lag kommer från Blekinge, Bohuslän/Dal, Västergötland, Örebro län, Västmanland och givetvis Gotland.

– Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbund och Östersunds IK är oerhört glada och stolta över att återigen få förtroendet att arrangera kvalspelet för TV-pucken 7-9 september. Vi kommer att jobba hårt för att möta de krav som detta arrangemang ställer för att det ska bli en TV-puckshelg som man kommer ihåg. Vi kommer tillsammans med Östersunds kommun att se till att alla spelare, ledare och föräldrar kommer att få ett bra mottagande och vistelse i Östersund under TV-puckshelgen. Vi ser fram emot många välspelade och spännande matcher. Välkomna alla till Östersund och Östersunds arena 7-9 september, säger Peter Bengtsson, Jämtland/Härjedalens ishockeyförbunds ordförande.

 

För eventuella frågor ring:

Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef samt administrativ chef för Tre Kronor och Damkronorna, mobiltel: 070 – 445 10 54
Owe Hejdenberg, Gotlands Ishockeyförbunds ordförande, mobiltel: 070 – 666 36 39

Peter Bengtsson, Jämtland/Härjedalens ishockeyförbunds ordförande, mobiltel: 073 – 042 22 53


Med vänliga hälsningar

 

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET

Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningenWebbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.