Gräsroten
Game changer
Attest.nu
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

En mörk hockeyhelg för ÖIK

12 February 2018
En tung helg. Så sammanfattar vi dubbelmötet mot Skövde respektive Mariestad. Trots spelövertag, framförallt i den första matchen, kammade hemmalaget noll.

Det var upplagt för revansch i Östersund Arena mot Skövde i lördags och hemmalaget började frejdigt.

 

 - Ja, jag tycker att vi skapade tillräckligt mycket för att kunna avgöra redan i första, men det studsade inte våran väg och då är det lätt att det blir så här, menade Putte Andersson efter matchen.

 

 - I den andra blir vi mer stillastående när de gör sitt andra så tappar vi konceptet och tycker synd om oss själva. Skövde får matchen precis dit de vill och gör det jättebra.

 

Upplagt för revansch mot Mariestad på söndagen, och ÖIK började mycket bra. En helt annan fart, fler avslut, mer trafik framför mål vilket gjorde att man hade ledningen med 2-1 efter första perioden.

 

 - En jämn match med två bra lag, så kan man sammanfatta det, och då känns det surt att förlora med uddamålet, menar Putte Andersson.

 

 I andra perioden vände Mariestad och gjorde tre mål på nio minuter, mycket på grund av de utvisningar som ÖIK drog på sig.

 

 - Vi har verkligen skärpt till oss vad gäller utvisningar, men idag var vi tillbaka till det gamla igen och då straffar det sig.

 

 - Det låter förmodligen jättekonstigt, men jag tycker att Mariestad var bättre idag än de var när vi förlorade borta med 0-8. De känns tyngre idag.

 

På onsdag väntar hemmamöte mot Örnsköldsvik. Nedsläpp 19.00.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.