Game changer
Gräsroten
Attest.nu
LiveArena
HockeyEttan
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Superhelg när ÖIK tog sex poäng!

Superhelg när ÖIK tog sex poäng!

28 January 2018
Förra helgen: noll poäng och 3-14 i målskillnad. Denna helg: sex poäng och 10-1 i målskillnad. Det svänger fort i hockey...

Ja, förra helgen var ingen rolig historia för ÖIK, åtminstone inte målmässigt. Spelmässigt var man dock med i ungefär första halvan av matcherna.

Den här helgen var samtliga spelare påslagna i 2 x 60 minuter och då är man ett riktigt bra lag, vilket man verkligen visade.

 

 - Otroligt roligt att se grabbarna där ute den här helgen, berättar Putte Andersson efter matchen.

 

 - Vi var på tårna direkt och fick dessutom utdelning. Riktigt skönt.

 

En säker seger med 5-0 mot Lindlöven följdes upp av en nästan lika enkel seger mot topptippade Västerås med 5-1. Och som man levererade.

 

 - Ingen går ut och underskattar motståndarna och chansar liksom inte utan spelar säkert, disciplinerat och konsekvent.


Just det där ordet konsekvent är nåt man jobbat med under säsongen. Att orka spela sitt spel under hela matchen, vilket lyckades nästan till fullo i helgen båda matcher, trots att många av de mer etablerade spelarna var borta pga skador och sjukdomar.

 

 - Det är kul med konkurrens och de som fick chansen i helgen visade att de vill vara med och slåss om en plats, så det känns bra, menar Putte.

 

På onsdag väntar bortamatch mot Ö-vik och med tanke på helgens resultat borde det bli en säker seger, men Andersson lyfter ett varningens finger.

 

 - Kommer att bli en tuff match. De är inte alls så dåliga som tabellen visar, utan har haft en del stolpe ut så det blir ingen lek, avslutar Putte.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.