Attest.nu
Gräsroten
Game changer
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Vi lever efter att uppnå "E Pluribus, Unum" i allt vi gör!

Vi lever efter att uppnå "E Pluribus, Unum" i allt vi gör!

01 December 2017
J 20s Hugo Kullander berättar om deras projekt med att besöka äldreboenden.

Hur startade denna idé?

- Starten var att vi började ställa frågor till oss själva och varandra om vad mitt syfte är i livet, vem jag är, vad jag står för, vad det viktigaste i livet är. Vi har arbetat mycket med varandra och vi börjar komma en bit på väg att inse vad som verkligen är viktigt i livet. Automatiskt blev detta nästa steg i vår utveckling som människor. Det handlar om att hjälpa till så mycket vi kan, menar Hugo Kullander


Varför gör ni detta?

- Vi jobbar jättemycket med oss som lag där vi tar steg för steg mot att bli ett högpresterande team och då är det viktigt att komma ut och jobba även utanför ishallen. Vi tror på att skapa glädje och gemenskap i allt vi gör och då är det viktigt att nå ut och sprida detta. Det man ger kan man få mångdubbelt tillbaka. Att binda band med äldre generationer, att få ta del av deras erfarenheter och även delge våra erfarenheter.
Vi vill bidra till vår omgivning och visa hur viktigt det är att vi visar omtanke och kärlek. Budskapet vi strävar efter är att det viktigaste som finns i livet

 

Vad är din känsla till hela idén?

- Det känns otroligt roligt och intressant att göra saker man inte normalt gör. Det känns i själen att vi redan kan se en förändring i energi och glädje hos alla inblandande. Det är mycket skratt och härliga historier. Vi har fått mail och samtal från andra som har sina föräldrar på hemmet där de tackar och uppskattar det vi gör.


Vad vill ni få ut av det?

- Vi vill visa att vi inte bara är ett hockeylag, att hjälpa andra runt omkring oss. Vi är ett gäng bra killar som vill visa vad sanna värderingar i livet handlar om. Vi vill verkligen göra gott och sprida glädje till människor. Det handlar i grunden av att vi tror på hjälpsamhet och delaktighet och då vill vi skapa och sprida detta.


Vad är det ni gör?

- Vi har hittills pratat mycket, tränat reaktion och koordination. Lära känna varandra och skapa relationer. Senare i januari ska vi ta med så många vi kan på hockeymatch, promenader m.m.


Hur länge kommer det pågå?

- Vi kommer hålla på med detta så länge vi kan och har möjlighet. Jag tror alla tycker om det och att vi märker hur dom tycker om att vi är där. Bara genom att jag är där så bidrar det otroligt mycket och då kan alla tänka vad som händer när vi är 20 st grabbar där. Vi tror stenhårt på denna väg och vi gör det fullt ut.

 

Hur ser framtiden ut med projektet?

- Vi ska försöka komma 1 gång i vecka beroende på spelschema. Nästa träff är målet att vi ska ha ett luciatåg för alla boende på hemmet. Det ska innehålla allt och framförallt skapa glädje och energi. Kommande dagar gäller det att träna så det blir roligt och att positiv energi sprids när vi sjunger, hahahaha!

 

Hur kändes det första gången?

- Osäkert, konstigt att åka ut dit, det är som ett vitt papper, dock väldigt spännande. När vi hittade snacket så flöt timmarna på och många äldre har väldigt mycket att prata om och munnen går i ett hos vissa, avslutar Hugo

 Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.