Game changer
Attest.nu
Gräsroten
HockeyEttan
LiveArena
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Tung förlust trots spelmässigt övertag

Tung förlust trots spelmässigt övertag

21 October 2017
Trots ett spelmässigt övertag i större delen av matchen så lyckades gästerna sno åt sig tre poäng. Slutresultatet blev till slut 2-4.

ÖIK började matchen bra och hade en hel del chanser att trycka dit ledningspucken, men det blev istället gästerna som lyckades med det.

Efter det fick ÖIK ett numerärt överläge i fem minuter, men i stället för att driva upp tempot blev man stillastående med dålig fantasi.

 

Andra perioden var i stort sett ÖIK:s. Förutom ett numerärt underläge i början av densamma så styrde och ställde hemmalaget och efter åtta minuter lyckades Anton Grenholm styra in kvitteringen efter fint förarbete av Oskar Brändström, Jesper Synnelius OCH Emil Magnusson.

 

Inför tredje perioden var förhoppningarna stora, men på fem sekunder släcktes allt hopp. Då gjorde Piteå både 1-2 och 1-3 och hemmalaget lyckades aldrig hämta sig från den chocken.

 

 - Jag tycker, trots förlusten, att vi gör en bra match och är värda ett bättre resultat, menade Putte Andersson efter matchen.

 

 - Tror inte att nåt annat lag har tryckt ner Piteå i år som vi gjorde i den andra perioden, och hade vi fått ett till mål där så hade de aldrig hämtat upp det.

 

Istället blev det mål i öppen kasse och ett tröstmål i slutminuterna för ÖIK.

 

I morgon är det chans till revansch när SK Lejon kommer på besök.
Nedsläpp 16.00.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.