Gräsroten
Game changer
Attest.nu
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Idag släpper vi pucken externt för ”The Game Changer”

Idag släpper vi pucken externt för ”The Game Changer”

13 October 2017
Den 19 september lanserades projektet internt under ett möte för klubbens föräldrar och ledare, då ca 300 föräldrar samlades på Jämtlands Gymnasium. Vid ett arbetsmöte den 3 oktober, för klubbens alla ledare fördjupades informationen på vissa av projektets områden och nu släpper vi alltså pucken externt.

Östersunds Ishockeyklubb vill på allvar bidra i samhället och förändra
synen på ungdomsidrott genom projektet The Game Changer.


Som initiativtagare till projektet The Game Changer vill Östersunds Ishockeyklubb bidra till att utveckla barn och unga för livet genom idrotten och dessutom utmana idrottsföreningar att fundera över sin roll i samhället.
Det gör vi genom att bland annat tillgängliggöra idrotten, medvetet arbeta med Mental träning och grundinställningen ”Alla spelar lika”.
Samhällstrenden tyder på att många barn och unga mår sämre, rör sig för lite, slutar tidigare med idrott eller krasst slås ut genom toppning samtidigt som många idrottsföreningar har utmaningar med minskat antal aktiva och medlemmar.

- Inom Östersunds IK har vi reflekterat över vilken roll en idrottsförening egentligen har i samhället, berättar Maria Wilén, vice ordförande i föreningen. Vi känner att vi har ett stort ansvar och vet att vi i vår förening gör positiva saker. Vi funderade även kring hur vi pratar om allt bra som vi gör och framförallt, vad vi kan göra ytterligare för att utveckla våra barn och ungdomar.


The Game Changers 5 områden

 • Alla spelar lika upp till 16 år
 • Ungdomsavtal med tydlig värdegrund & för drogfrihet
 • Mental träning
 • Att vara lagspelare
 • Att tillgängliggöra idrotten (genom tydligt arbete med rekrytering och låneutrustning, tjejsatsning, integration och idrott för funktionshindrade)

En arbetsgrupp med interna resurser och externa partners har jobbat igenom projektinnehållet och paketerat projektet.
Den 19 september lanserades projektet internt under ett möte för klubbens föräldrar och ledare, då ca 300 föräldrar samlades på Jämtlands Gymnasium. Vid ett arbetsmöte den 3 oktober, för klubbens alla ledare fördjupades informationen på vissa av projektets områden. Nu släpper vi pucken även externt. 

 

- Vi vet att olika föreningar arbetar med olika fokus, vissa med mer fokus på elitsatsning och andra mer på bredd, berättar Kjell-Åke Andersson, säljansvarig i föreningen och A-lagstränare. Vi vet också att olika föreningar jobbar med delar av områdena vi ringar in med ”The Game Changer”. Vi tror starkt på att i tidiga år behålla bredden och ser att allt hänger ihop för att behålla glädjen och stärka varje enskild individ, att det genererar bra prestationer både inom och utanför det idrottsliga, avslutar Kjell-Åke.


Vad har vi gjort hittills?

 • 70 låneutrustningar i kostnadsfria Jämtkraft Hockeyskola sedan 2010
 • Arbetar enligt principen ”alla spelar lika” sedan 2012
 • Renodlade tjejhockeygrupper (2 st i olika åldrar) sedan 2014
 • Kälkhockeyutrustningar införskaffades 2015 och vi har i samarbete med Parasport börjat arrangera internationella kälkhockeymatcher, bla EM och nu senast, i oktober 2017 kval till Paralympics.
 • Paketerat projektet, intern förankring och börjat kommunikationsarbetet 2017
 • Rekrytera ambassadörer och samarbetspartners 2017

 

- Vad vårt arbete hittills har genererat är att vi har femdubblat antalet barn som provar på ishockey och vi ser att många fler än tidigare fortsätter efter åren med hockeyskolan, fantastiskt roligt, säger Maria Wilén. Vår förening växer i medlemsantal och vi se fram emot att ta alla dessa områden till nya nivåer, inom ramen för The Game Changer, under den närmsta 5 årsperioden, avslutar Maria Wilén.

 


Kontaktpersoner
Maria Wilén 
070-585 32 18, maria.wilen@attest.nu
Vice ordförande i Östersunds IK

Sara Carlemår
070-551 78 15, sara@sambamarknad.se

Föräldrarepresentant The Game Changer och Partner
i projektet genom Kommunikationsbyrån Samba ABWebbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.