Gräsroten
Attest.nu
Game changer
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Stefan Johansson går in på säsong 31 som materialförvaltare

Stefan Johansson går in på säsong 31 som materialförvaltare

17 July 2017
ÖIK är glada över att Stefan Johansson har bestämt sig att fortsätta som materialare för A-laget. Det blir fjärde säsongen i ÖIK och den 31:a totalt för den sympatiske bastuentusiasten.

Stefan är nybliven pensionär från sitt arbete som vaktmästare på Klanghallen i Brunflo. Några tankar på att sluta som materialare har han inte haft.

-          Jag tycker det är kul! Nu som pensionär har jag dessutom tid över. Sedan är jag intresserad av materialbiten, träffa folk och ljuga med materialarkollegor.

-          Jag kommer hålla på så länge jag orkar. Jag har hållit på med det här i 30 år nu, vem vet det kanske blir 40.

 

Till sin hjälp i arbetet kring A-laget kommer Stefan precis som förra säsongen att ha Håkan Lysén vid sin sida. Håkan är i huvudansvarig för ÖIK:s J18 lag, men stöttar även Stefan med A-laget. Framför allt i samband med matcher.

-          Man måste nästan vara två stycken. Det är nödvändigt. Tänk bara om någon av oss måste springa in i omklädningsrummet och slipa ett par skridskor mitt i matchen. Då är det bra att en av oss stannar kvar i båset med spelarna.

-           Jag och Håkan samarbetar bra. Vi vet vad vi ska göra. Han vet vem som bestämmer, säger Stefan och ser lite lurig ut.

 

Materialförvaltare anses ofta som en av de viktigaste personerna för ett ishockeylag. De umgås och passar upp på spelarna varje dag.

-          Viktigaste är att se till att spelarna har utrustningen i ordning och vassa skridskor. Det gäller att hålla spelarna på gott humör, förklarar Stefan.

-          Man rättar sig efter spelarna så gott det går. Jag tycker det brukar vara enkla grabbar att jobba med.

 

På fritiden har Stefan ett brinnande intresse för bastu. 2 kvällar i veckan sätter han sig i den vedeldade bastun vid Locknesjön där han bor. På vintern tar han gärna ett dopp i isvaken också.

 Hans intresse för bastu är något han tar med sig på alla långa resor med laget. Rutinen är att testa hotellets bastu efter incheckning.

-          De flesta hotellen i de städer vi besöker har man testat några gånger nu. Därför är det extra kul när vi möter nya lag där vi inte varit tidigare, säger Stefan.

 

Östersunds IK är stolta över att Stefan fortsätter i klubben och hoppas han får tillfälle att se någon ny bastu under kommande säsong.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.