Attest.nu
Gräsroten
Game changer
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Patrik Andersson klar som Assisterande tränare & talanger väljer att stanna

Patrik Andersson klar som Assisterande tränare & talanger väljer att stanna

08 June 2017
Östersunds IK:s tränarduo för säsongen 2017/2018 är nu klar samtidigt som egna talanger väljer att fortsätta i klubben.

Huvudtränaren Kjell-Åke Andersson och målvaktstränaren Karl Malmquist har nu fått sällskap i ledarstaben av en assisterande tränare. För den rollen kommer Patrik Andersson att ha den kommande säsongen.
- Patrik är en smart och klok ledare, precis som han var som spelare. Det är en person med ett genuint ÖIK-hjärta och som har jobbat i föreningen som tränare i snart tio års tid, förklarar Sportchef Micke Eriksson.

Patrik har kamperat med "Kjella" Andersson i flera år i ÖIK:s ungdomslag och dom har även coachat Jämtland/Härjedalens TV-Puckslag födda 2000 tillsammans. Det ska bli oerhört spännande att se vad den nya ledarstaben kan åstadkomma tillsammans med det nybyggda laget.
- Han är en god vän och tidigare tränarkompanjon till "Kjella" så vi får ett bra team som känner varandra innan och utantill. Dom båda kommer att stå för ett stort engagemang och kommer att komplettera varandra bra i form av personligheter, säger Micke Eriksson.

Vidare så väljer målvakten Carl Hjälm och forwarden Axel Olsson (båda födda 1997) att stanna i klubben. Båda var ordinarie i ÖIK redan förra säsongen, trots att dom fortfarande var juniorer, och blir alltså kvar då dom blir seniorer på riktigt.
- Carl visade redan förra säsongen att han gjort framsteg och håller bra Division 1-nivå. Jag är helt övertygad om att han kommer att jaga Tim (Juel) och vill säkert bevisa att han vill stå fler matcher än förra året, säger Micke Eriksson och fortsätter:
- Axel är en väldigt smart spelare som spelar med stor erfarenhet trots sin ringa ålder. Han gör sin tredje A-lagssäsong och jag hoppas att han ska ta sista steget för att bli riktigt etablerad.

Även Anton Klint, som också är född 1997 och som fick känna på A-lagsspel i 13 matcher förra säsongen, och backen William Mann tar steget upp permanent till A-laget. Mann, som är född 1998 och fortfarande junior nästa säsong, noterades för 16 A-lagsmatcher den gångna säsongen och finns till hösten med i lagets backuppsättning.
- Anton fick vara med i hetluften redan förra säsongen och är en bra lagspelare som kommer till varje träning och match och gör sitt yttersta, berättar Micke Eriksson och fortsätter:
- William är en storvuxen rightback och även han fick testa på spel förra säsongen och gjorde det jättebra. Jag hoppas och tror att han kan ta ytterligare steg och konkurrera om speltid.

Samma typ av resa hoppas ÖIK att målvakten Hugo Kullander ska göra då man har skrivit ett tvåårskontrakt med honom. Tanken är att Hugo redan till hösten ska skolas in i seniorhockeyn genom regelbunden A-lagsträning men tillhöra J20-laget för att på sikt kunna bli en etablerad A-lagsmålvakt.

Avslutningsvis kan vi konstatera att ÖIK-produkten Oskar Åkerblom, efter en tid i både Leksands J20 och Brunflo, får chansen i ÖIK i början av säsongen genom ett try-outkontrakt. Dock kommer inte Christoffer Arvidsson att finnas med då laget går på is då han kommer att spela för Gripen kommande säsong. ÖIK tackar Christoffer för tiden i klubben och önskar honom lycka till i framtiden.

Kontraktsförlängningar:
MV - Tim Juel (2018)
MV - Carl Hjälm (2018)
MV - Hugo Kullander (2019)
B - Oskar Brändström (2018)
B - William Mann (2018)
F - Nils Bergström (2018)
F - Kristoffer Jonsson (2018)
F - Daniel Magnusson (2018)
F - Anton Grenholm (2018)
F - Sebastian Fakt (2018)
F - Per Tagesson (2018)
F - Axel Olsson (2018)
F - Anton Klint (2018)

Nyförvärv:
B - Jesper Mattson (2018, ny från Kiruna)
B - Jens Andersson (2018, ny från Västervik)
B - Simon Bergsten (2018, ny från Brunflo)
B - Linus Carlsson (2018, ny från Köping)
B - Ludvig Carlsson (2018, ny från Örebro)
F - Johannes Nilsson (2018, ny från Kallinge/Ronneby)
F - Tony Söderman (2018, ny från Kallinge/Ronneby)
F - Ludvig Tallkvist (2018, ny från Haninge)
F - Pontus Wernerson Libäck (2018, ny från Hudiksvall)
F - Linus Wernerson Libäck (2018, ny från Hudiksvall)
F - Oskar Åkerblom (Try-Out, ny från Brunflo)

Status oklar:
B - Olle Fridell
F - Markus Molin
F - Emil Magnusson

Spelarförluster:
B - Oskar Karlsson (klubb ej klar)
B - Kenny Källström (Västerås)
B - Marcus Björk (Tyringe)
B - Carl Ackered (klubb ej klar)
B - Calle Själin (Leksand)
F - Sonny Karlsson (Kristianstad)
F - Tobias Falk (Slutar)
F - Jonathan Tholander (klubb ej klar)
F - Henric Andersén (West Auckland)
F - David Lillieström Karlsson (klubb ej klar)
F - Christoffer Arvidsson (Gripen)Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.