Game changer
Gräsroten
Attest.nu
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

ÖIK omorganiserar

ÖIK omorganiserar

18 May 2017
Östersunds IK kommer att göra förändringar i organisationen till kommande säsong.

Till kommande säsong kommer Östersunds IK att genomföra en del förändringar inom organisationen.

Vi börjar med att konstatera att titeln Klubbchef inte längre kommer att användas i Östersunds IK och att Kjell-Åke Andersson frigörs från den rollen till kommande säsong.

Föreningen växer och har sedan flytten till Östersund Arena ökat med över hundra spelare. Därför bildas en ungdomssektion så att ungdomsverksamheten får ett ökat ansvar som bättre kan styra sin egen verksamhet och som förstärks personellt. Detta efter en omfattande enkätundersökning som funnits som underlag.
- Ungdomsverksamheten är hjärtat i ÖIK och genom denna förändring får vi ett större fokus och fler som tar ansvar för att bedriva en kvalitativ utbildning av våra spelare, säger Mikael Krusenberg, Styrelseordförande i ÖIK.

När det gäller A-lagsverksamheten kommer Mikael Eriksson fortsätta som Sportchef och huvudtränare för ÖIK:s A-lag kommande säsong blir Kjell-Åke Andersson, som också kommer finnas kvar som Försäljningsansvarig. På hockeygymnasiet fortsätter både ansvarige Jörgen Själin och instruktören Karl Björklund som utöver detta också kommer att leda J18 Elit respektive J20 Elit. ÖIK kommer därmed att ta tillvara på sin egna tränarkompetens och få tränare som kommer att leda lagen med ett stort ÖIK-hjärta och engagemang, vilket förhoppningsvis resulterar i en ökad samhörighet från ungdomslagen upp till A-laget.
- Vi vill ta tillvara på kompetensen och fördela ut det på bästa sätt. Det känns som att ÖIK tappade lite identitet under fjolåret och fördelar vi om resurserna med den kompetensen vi har i föreningen så tror jag att vi kommer att få en stor sportslig utveckling över tid, säger Mikael Eriksson, Sportchef i ÖIK.

Kjell-Åke Andersson har de senaste säsongerna varit huvudtränare i några av ÖIK:s ungdomslag och har även varit assisterande tränare i A-laget under två säsonger.
- Efter att ha varit i ungdomsverksamheten i tio år känns det naturligt att ta nästa steg. Jag känner att jag är redo att ta klivet upp och leda ÖIK:s A-lag mot den målsättning vi har – HockeyAllsvenskan, säger Kjell-Åke Andersson.

Som resurs till elitverksamheten tillkommer också Patrik Klüft som kommer att figurera som koordinator. Tanken är att han ska förstärka elitverksamheten och säkerställa så att det som bestäms efterlevs. Patrik besitter bl.a. stor kompetens inom fysträning och har åtta års erfarenhet som hockeytränare på hög nivå, där han var senast i AIK.
- Det är jättekul att få in en sådan som Patrik Klüft i föreningen, med allt vad han står för. Jag har haft kontakt med Patrik sedan förra året och arbetat för att hitta något form av samarbete. Det känns oerhört spännande att presentera den här lösningen som vi tycker är ett nytänk, förklarar Mikael Eriksson.
- Den största anledningen till varför jag tackade ”ja” är att jag får jobba nära Jörgen Själin och Karl Björklund så att vi tillsammans kan utveckla föreningen sportsligt. Även att ha ett samarbete med Patrik Klüft tilltalar mig som tränare. Jag känner att vi tillsammans kan göra något väldigt bra av det här, säger Kjell-Åke Andersson.

Östersunds IK ser fram emot att få genomföra dessa organisatoriska förändringar och är övertygad om att föreningen kommer att ta nya steg både administrativt och sportsligt.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.