Game changer
Gräsroten
Attest.nu
LiveArena
HockeyEttan
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Alexander Millner lämnar ÖIK - Malmquist & Stigebrand ersätter

Alexander Millner lämnar ÖIK - Malmquist & Stigebrand ersätter

16 May 2017
Efter sju säsonger som föreningens målvaktstränare kommer Alexander Millner att testa nya utmaningar i Leksands IF. Istället kommer Karl Malmquist och Oscar Stigebrand att ansvara för målvaktsutbildningen.

Alexander Millner kom in som målvaktstränare i Östersunds IK som 19-åring och har de senaste sju säsongerna ansvarat för målvaktsutbildningen i föreningen. Men nu kommer han att testa nya utmaningar i Leksands IF och finns inte med i ÖIK när nästa säsong startar.
- Jag är oerhört tacksam över att ÖIK gav mig chansen en gång i tiden och allt dom gjort för mig. Det har varit en fantastisk rolig tid och jag har jobbat med många fantastiska människor. Målvakterna som jag jobbat med i flera år nu kommer jag sakna men jag vet att dom kommer få det minst lika bra nu med två riktigt engagerade killar som tar över, säger Alexander Millner.

Ersättare blir de tidigare östersundsmålvakterna Karl Malmquist och Oscar Stigebrand som kommer tillhöra A-laget respektive juniorlagen och tillsammans ansvara för målvaktsutbildningen i föreningen.
- Nu när Alexander Millner fått möjligheten att dra vidare mot nya spännande utmaningar i Leksand så är vi mycket stolta och glada över honom men samtidigt kommer han att lämna ett stort tomrum efter sig. Han är en ambitiös och lojal person och återigen visar det på att vi gör bra saker i ÖIK när spelare och ledare får chansen på högre nivåer runt om i Sverige, säger Sportchefen Micke Eriksson.
- Med tanke på detta är vi glada att presentera Kalle Malmquist som ny målvaktstränare för A-laget. Kalle har spelat på hög nivå själv och har ett brinnande intresse för att göra en liknande resa som Millner har gjort. Han har en stor entusiasm att vilja lära sig att arbeta som målvaktstränare och är en härlig, social person som sprider glädje och lugn omkring sig.
- Det är också väldigt roligt att vi lyckats knyta till oss Oscar Stigebrand på hockeygymnasiet och på juniorsidan som målvaktstränare. Han är en ung och ambitiös kille som vill satsa och se hur bra målvaktstränare han kan bli så det är jättekul att han väljer att göra det i ÖIK.

Malmquist spelade i Östersund mellan 2009 och 2011 och har sedan dess spelat för bl.a. Brunflo och i både Norge och i Frankrike. Så sent som förra säsongen spelade han i HockeyEttan för Brunflo.
- Jag känner Millner sedan tidigare och var målvakt när han började i ÖIK och vi har samma synsätt och åsikter kring målvaktsspelet. Det känns bra att bygga vidare på det arbetet och jag känner till målvakterna sedan tidigare. Det är fantastiska killar och det ska bli skitkul att arbeta med dom. Sen känner jag till föreningen sedan tidigare eftersom jag spelat där, berättar Malmquist som tillsammans med sysslan som målvaktstränare för A-laget också kommer fortsätta i sin roll som rekryteringsansvarig i Brunflo.
- Det kommer jag att fortsätta med men kommer säkert att minska när väl säsongen börjar. Förhoppningen är att det ska bättra på samarbetet ytterligare mellan klubbarna.

Stigebrand är en ÖIK-produkt som gick hela vägen från skridskoskolan till föreningens juniorlag och har även noterats för A-lagsmatcher som reservmålvakt. Efter tiden i ÖIK flyttade han söderut och spelade för Mörrum och Sölvesborg innan målvaktskarriären avslutades i Nälden förra säsongen, då han också började köra målvaktsträning med ÖIK:s U16-målvakter.
- Jag ser det som en härlig utmaning att ta över det här. Det har varit ett mål för mig sen jag la av med ishockeyn, att få jobba som tränare. Det här är en fantastisk möjlighet till det. Målet är att kunna in och bibehålla det som varit och inspirera med lite nytänk, eftersom man precis lagt av. Sen är detta nytt för mig så det blir en härlig utmaning - men det älskar man ju som gammal spelare, säger Oscar Stigebrand. 

Östersunds IK vill välkomna Karl Malmquist och Oscar Stigebrand till sina nya roller i föreningen och samtidigt tacka Alexander Millner för tiden och önska honom lycka till i framtiden!Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.