Attest.nu
Game changer
Gräsroten
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

ÖIKTV: Off Iceträning i B-Hallen

ÖIKTV: Off Iceträning i B-Hallen

15 May 2017
B-Hallen har blivit en fantastisk yta för Off Iceträning. ÖIKTV har också varit på plats och fått sig en rundtur och snack med både Jörgen Själin och Calle Själin.

Som spelare i Östersunds IK finns nu fantastiska möjligheter att träna hockey även mellan säsongerna. För B-Hallen har förvandlats till en yta för Off Iceträning där det finns spelytor, teknikytor, träningsytor och skottytor. Allt för att spelarna ska kunna träna extra under sommaren på saker som kan förbättra dom som hockeyspelare.
- Redan ifjol hade vi en bra dialog med Kommunen att nyttja den här ytan när det inte är is. Så det vi genomförde ifjol ville vi utveckla ytterligare till i år, säger en av initiativtagarna, Jörgen Själin.
- ÖIK har investerat pengar och har gjort ansökan till idrottslyftet. Vi har även haft andra samarbetspartners, bl.a. Hockeypractice, och haft en otroligt bra dialog med Kommunen.

Lagen i Östersunds IK har redan börjat köra pass inne i B-Hallen och förhoppningen är att försöka få till mer tider till tidsstyrd spontanidrott.
- Nu har vi startat upp med träningsgrupper från de allra minsta till de äldsta. Det pågår också en diskussion om en lösning på allmänhetens så den blir en spontanyta också. Det ungdomarna och barnen lär sig här är också något man kan göra hemmavid på gatan. Det kommer gagna föreningen men främst individerna att bli bättre hockeyspelare, säger Jörgen Själin.  

Och hockeyspelarna är så klart nöjda och som sagt redan i full gång. A-lagsspelaren och landslagsbacken Calle Själin är en av alla som gärna spenderar tid i B-Hallen.
- Det är perfekt. Man har fått alla förutsättningar att bli bättre på alla små tekniska områden i spelet, slår han fast.

ÖIKTV fick sig en rundtur i B-Hallen och hela det inslaget finner du nedan. För att se vilka tider ditt lag tränar på klickar du här.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.