Attest.nu
Game changer
Gräsroten
LiveArena
HockeyEttan
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Brändström, Grenholm & Magnusson stannar i ÖIK

Brändström, Grenholm & Magnusson stannar i ÖIK

05 May 2017
Östersunds IK kan stolt presentera tre spelare som förlänger sina kontrakt med klubbens A-lag över kommande säsong.

Lagbygget inför kommande HockeyEttansäsong fortsätter för ÖIK:s del. För under fredagen kan klubben meddela att tre spelare har valt att förlänga sina respektive kontrakt och spela för ÖIK nästa säsong.

Börjar vi i de bakre leden så kan vi konstatera att Oskar Brändström går in på sin andra säsong till hösten. 22-åringen kom till ÖIK inför fjolårssäsongen från Timrå och noterades bl.a. för 12 poäng på 40 matcher och bidrog framför allt till ett stabilt backspel.
- Oskar gjorde sin första riktiga A-lagssäsong på seniornivå och gjorde bra och har tagit steg. Jättekul att han valde att stanna och vara med på resan med ÖIK, säger Micke Eriksson, Sportchef i ÖIK.

Sen blir även anfallsduon Anton Grenholm och Daniel Magnusson ÖIK trogna och går in på sin tredje respektive sjätte säsong med laget. Grenholm hade en tyngre säsong poängmässigt senast då han noterades för 9 poäng på 36 matcher men besitter stor potential offensivt, som han förhoppningsvis hittar till kommande säsong.
- Jättekul att Anton fortsätter att spela för ÖIK och vill utvecklas. Han hade en klart tyngre säsong bakom sig med småskador och fick det inte riktigt att stämma. Han har en otroligt stor revanschlusta och det ska bli spännande att se denna vinter om han hittar tillbaka till föregående säsongs storform, säger Micke Eriksson.

När det gäller Magnusson så svarade han för 15 poäng på 40 matcher och kommer alltså bättra på sin skörd av spelade matcher, som i dagsläget ligger på 200 matcher.
- Även "Danne" är fylld av revanschlusta efter en relativt svag säsong. Sen har det funnits yttre faktorer som påverkat men både "Danne" och Anton kör stenhårt och vill komma tillbaka dit dom var och som jag defintivt tror att dom kommer vara, säger Micke Eriksson. 

Östersunds IK är jätteglada att spelarna väljer att fortsätta i klubben kommande säsong och ser fram emot att vi förhoppningsvis får se fler spelare haka på.

Vi kan även meddela att Sonny Karlsson inte spelar för Östersunds IK kommande säsong utan kommer att representera Kristianstad.

Kontraktsförlängningar:
MV - Tim Juel (2018)
B - Oskar Brändström (2018)
F - Nils Bergström (2018)
F - Kristoffer Jonsson (2018)
F - Daniel Magnusson (2018)
F - Anton Grenholm (2018)

Nyförvärv:
B - Jesper Mattson (2018, ny från Kiruna)
F - Johannes Nilsson (2018, ny från Kallinge/Ronneby)

Status oklar:
MV - Carl Hjälm
B - Marcus Björk
B - Olle Fridell
B - Carl Ackered
B - Calle Själin
F - Jonathan Tholander
F - Axel Olsson
F - Henric Andersén
F - Sebastian Fakt
F - Christoffer Arvidsson
F - Per Tagesson
F - David Lillieström Karlsson
F - Tobias Falk
F - Markus Molin
F - Emil Magnusson

Spelarförluster:
B - Oskar Karlsson (klubb ej klar)
B - Kenny Källström (klubb ej klar)
F - Sonny Karlsson (Kristianstad)Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.