Game changer
Gräsroten
Attest.nu
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Johannes Nilsson & Jesper Mattson klara för Östersunds IK

Johannes Nilsson & Jesper Mattson klara för Östersunds IK

24 April 2017
Östersunds IK kan presentera två nya spelare till sin A-lagstrupp i form av Johannes Nilsson och Jesper Mattson.

Det har snart gått två månader sedan Östersunds IK spelade sin sista match för säsongen 2016/2017 och nu har laget tagit nya kliv mot säsongen 2017/2018. För under måndagen kunde sportchefen Micke Eriksson presentera två nya spelare.
- De passar bra in i vår profil. De är unga och ambitiösa och vill ta ett steg framåt. Nu ska vi fortsätta att lägga vårt pussel, vissa vill vi behålla och andra vill vi inte, säger Micke Eriksson till op.se.

Backsidan får sig ett tillskott i form av Jesper Mattson, som ÖIK ställdes mot två gånger förra säsongen då man mötte Kiruna. 21-åringen, som spenderade hela juniortiden i Leksand och som även spelat för Halmstad i HockeyEttan och Kongsvinger i Norge, svarade för 13 poäng på 31 matcher hos ÖIK:s serierivaler den gångna säsongen.
- Jesper är en ambitiös och modern tvåvägsback som vi hoppas ska ta ytterligare steg hos oss och bli en bra back här, säger Eriksson till op.se.

Centersidan förstärks i form av att Johannes Nilsson ansluter från Kallinge/Ronneby. Nilsson har i sin tur representerat Brynäs under sina juniorår och har även spelat för Nybro i HockeyEttan. Förra säsongen noterades han för 23 poäng på 36 seriematcher och nu vill han fortsätta närma sig nästa nivå med ÖIK.
- Jag vill också framåt och framåt för mig är allsvenskan. Vi var på god väg med KRIF och hade näst intill samma mål så det känns bra, förklarar Johannes Nilsson på op.se.

Östersunds IK vill välkomna Johannes Nilsson och Jesper Mattson till klubben och ser fram emot deras prestationer i den gröna matchtröjan! Samtidigt kan vi konstatera att målvakten Tim Juel och de rutinerade anfallarna Kristoffer Jonsson och Nils Bergström har kontrakt som redan löper över kommande säsong.

Däremot står det klart att varken Kenny Källström och Oscar Karlsson finns med i ÖIK:s backbesättning nästa säsong. Östersunds IK vill tacka de båda för tiden i klubben, där framför allt Kennys tre säsonger sticker ut lite extra, och önska dom lycka till i framtiden!

Kontraktsförlängningar:
MV - Tim Juel (2018)
F - Nils Bergström (2018)
F - Kristoffer Jonsson (2018)

Nyförvärv:
B - Jesper Mattson (2018, ny från Kiruna)
F - Johannes Nilsson (2018, ny från Kallinge/Ronneby)

Status oklar:
MV - Carl Hjälm
B - Oskar Brändström
B - Marcus Björk
B - Olle Fridell
B - Carl Ackered
B - Calle Själin
F - Jonathan Tholander
F - Axel Olsson
F - Daniel Magnusson
F - Anton Grenholm
F - Henric Andersén
F - Sebastian Fakt
F - Christoffer Arvidsson
F - Per Tagesson
F - Sonny Karlsson
F - David Lillieström Karlsson
F - Tobias Falk
F - Markus Molin
F - Emil Magnusson

Spelarförluster:
B - Oskar Karlsson (klubb ej klar)
B - Kenny Källström (klubb ej klar)Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.