Game changer
Gräsroten
Attest.nu
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Så gick säsongen för de utflyttade ÖIK:arna

Så gick säsongen för de utflyttade ÖIK:arna

17 April 2017
Har ni koll på hur den gångna säsongen gick för de ÖIK-produkter som huserat på elitnivå? Om inte, här kommer en stor sammanställning!

Om vi börjar i SDHL så kan målvakten Sarah Berglind säsong summeras med 21 matcher för MODO, som slutade på åttonde plats i tabellen och som åkte ut i kvartsfinalen mot SM-finalisten HV71. Säsongen avslutades sedan med en plats i VM-laget, som dessvärre åkte ut mot Finland i kvartsfinalen. Totalt spelade Sarah två landskamper under säsongen.

Damkronornas VM gick av stapeln i Plymouth i USA och håller vi oss kvar på andra sidan av Atlanten så hittar vi backen Jacob Moverare som just nu spelar OHL-slutspelet med sitt Mississauga Steelheads. För 18-åringen blev det 32 poäng på 63 matcher under grundserien och Mississauga är i skrivande stund klara för konferensfinal. Moverare har också spelat 6 U20-landskamper under säsongen.

En som däremot inte gick till slutspel var NHL-backen Alexander Edler. Trots sina 21 poäng på 68 matcher kunde inte Edler hjälpa sitt Vancouver Canucks att nå slutspel utan fick istället se laget hamna på sjunde plats Pacific Division. Men det innebar istället att Alex kunde tacka "ja" till spel i Tre Kronor och VM i Tyskland och Frankrike som spelas mellan 5:e och 21:a maj.

Under säsongen fick Jonathan Dahlén se sina rättigheter bli bortbytta från Ottawa Senators till Edlers Vancouver Canucks. Säsongen spenderades dock i HockeyAllsvenskan med Timrå, som leddes av ÖIK-profilen Roger Forsberg, där det tog stopp i Slutspelsserien mot SHL. Totalt gjorde Dahlén 50 poäng på 49 matcher och belönades med Guldgallret. Dessutom var han en stor profil under JVM, där Sverige kom fyra. 24 landskamper gjorde 19-åringen och imponerande 19 poäng.

I slutskedet av Timrås säsong och efter det att ÖIK hade spelat klart så anslöt ÖIK:s backtalang, Calle Själin, till laget. 6 matcher i HockeyAllvenskan hann han göra innan säsongen var över. Just nu befinner han sig i Slovakien där han spelar U18 VM. Alla Sveriges matcher sänds på TV12 och i Cmore, så vill man följa Calle från TV-soffan så är möjligheterna goda!

Calles bror, Pontus Själin, spenderade säsongen som var i Luleå och gjorde totalt 37 SHL-matcher där det också blev ett mål för 20-åringen. Luleås resa tog slut i åttondelsfinalen där Malmö blev för svåra. Själin var också utlånad i två matcher till Björklöven i HockeyAllvenskan, som då coachades av ÖIK-profilen Markus Åkerblom. Åkerblom har, i sin tur, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Leksand i HockeyAllvenskan.

Efter tre säsonger i KHL med kroatiska Medvescak Zagreb var Edwin Hedberg tillbaka på svensk is då han, efter 11 poäng på 39 KHL-matcher, lämnade slutspelsmissande Zagreb för Rögle i SHL. I grundserien svarade Hedberg för 6 poäng på 21 matcher innan han var en stor faktor i att Rögle kvalade sig kvar i SHL efter en Play Offserie mot Karlskoga. För med sina 4 mål på 4 matcher var Edwin en av Rögles bästa spelare i kvalet.

Håller vi oss kvar i Skåne så kan vi konstatera att Christoffer Forsberg gick långt med sitt Malmö i årets säsong. För efter åttondeplats i grundserien tog sig Malmö hela vägen till semifinal där SM-finalisten HV71 blev för svåra. Totalt blev det 10 poäng på 65 matcher för Forsbergs del.

Avslutningsvis så hittade backen Emil Djuse rätt i Skellefteå under vintern. För med sina 14 poäng på 57 SHL-matcher hyllades Djuse stort under säsongen för sina prestationer i västerbottenklubben. Skellefteås säsong tog dock slut i och med kvartsfinalförlusten mot Frölunda.

Summerar vi de utflyttade ÖIK:arnas säsong så kan vi minst sagt konstatera att dom gör bra ifrån sig runt om i världen och att vi fortsätter att följa deras respektive karriärer med spänning och stor stolthet!Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.