Game changer
Gräsroten
Attest.nu
HockeyEttan
LiveArena
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Spelarintervju med Johan Skiöld

Spelarintervju med Johan Skiöld

30 June 2018
Vi fortsätter våra spelarintervjuer och denna gång är det ingen mindre än Johan Skiöld som svarar på frågorna

Hej Johan, hur känns det att vara tillbaka i Östersunds IK igen?   

Det känns bra att vara tillbaka i ÖIK, trivdes väldigt bra sist jag var här både med hockeyn och med Östersund som stad.

 

Du var med och tog upp Västerås IK till HockeyAllsvenskan tidigare i vår, kan du berätta lite om förra säsongen?

Ja precis, det var en riktigt rolig säsong. Vi fick ihop laget på ett bra sätt och lyckades ta oss igenom alla steg som Hockeyettan bjuder på, att pricka formen och placera oss på rätt sida sträcket i kvalserien var en grym upplevelse och en bra erfarenhet att ta med sig.

 

När du inte kör försäsongsträning för fullt, vad gillar du att göra under sommarhalvåret? 

Jag tillbringar somrarna i Stockholmskärgård och i Tällberg, där jag har familj och vänner. Jag gillar att vara på havet, segla och att köra båt. Annars blir det mycket golf, tennis och även en del cykling.

 

För de som inte känner till dig, vad är kan vi förvänta oss av dig på isen i vinter?  

Ni kan förvänta er en spelande center som vill bidra både offensivt och defensivt och som kommer göra vad som krävs för att laget ska nå framgång. Vill även bidra med mina tidigare erfarenheter och vara en ledande spelare.

 

Du fick ju som sagt vara med och ta VIK till HockeyAllsvenskan föregående säsong, en resa som även Östersund IK har som mål att göra. Känner du Allsvenska ”vibbar” även inför nästa år? 

Jag tror det är lite tidigt att svara på just nu. Vi kommer alla runt laget att samlas i slutet av juli för att starta vår resa med Östersund. Men jag tycker vi har ett spännande lag med en bra mix av spelartyper. Känns som vi kommer att få ihop ett skönt gäng och det är ett viktigt första steg.

 

Du är en av flera ”hemvändare”, vad är det som gör att så många spelare kommer tillbaka till Östersunds IK just nu tror du?

Svårt att svara på varför just nu, men tror att ambitionerna som finns i Östersund lockar. Det var avgörande för mig och att alla förutsättningar med bra arena och träningsmöjligheter finns att tillgå.

 

Om du inte skulle vara hockeyspelare, vad tror du att du hade gjort istället? 

Jag hade förmodligen satsat på någon annan sport. Golf på heltid hade ju inte varit fel!

 

 

 

 

 Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.