Attest.nu
Gräsroten
Game changer
HockeyEttan
LiveArena
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Spelarintervju med Hugo Kullander

Spelarintervju med Hugo Kullander

07 June 2018
Vi värmer upp inför säsongen med intervjuer med spelarna och först ut är nya målvakten Hugo Kullander

Hej Hugo, berätta lite om dig själv.

Tjena! Mitt namn är Hugo Kullander, fyller 19 år nu i sommar och kommer ifrån Linköping. Bott här i Östersund i snart 3 år då jag gått hockeygymnasium här. Utanför hockeyn är det mycket tennis på somrarna.


Hur känns det att få ha tagit klivet upp i A-laget, och vad tycker du är de största skillnaderna mellan junior- och seniorhockey? 

Det känns såklart jäkligt skoj att ta klivet upp till a-laget och jag är otroligt glad över att Östersund tror på mig. Största skillnaden är framförallt att det går mycket snabbare, sen är det även mer organiserat i ett a-lag. Juniorhockeyn är lite mer på chans där det händer lite mer oväntade saker. 

 

Vad har du för personlig målsättning inför kommande säsong?

Min personliga målsättning är att försöka göra det så bra som möjligt när jag får chansen och verkliga visa att jag vill vara med och tävla mot Tim. Sen är det att komma in i seniorhockeyn på allvar och ta för mig.

 

Nu under försäsongen, kör målvakterna och utespelarna tillsammans eller har ni ett eget upplägg ni följer? I så fall, vad skiljer sig åt?

Det är mycket gemensamt nu på försäsongen där vi målvakter är med laget Tis-Fre. Sen måndagar och lördagar har vi målvaktsfys där vi jobbar med mycket snabbhet, spänst och rörlighet av olika slag.

 

Vi har sett på ÖIK’s sociala medier att målvakterna har varit och lirat squash mot varandra. Hur gick det egentligen, fick du kliva ur buren som vinnare?

Tyvärr har jag haft lite strul med en ljumske så jag har inte kunnat lira någon squash än så länge. Men av erfarenhet så vet jag att det brukar vara många jämna fighter i burarna så jag hoppas kunna plocka några vinster när jag kommer tillbaka.

 

Många påstår ju att alla målvakter är ”lite speciella”, ligger det någonting i det tror du?  

Haha ja det är inte första gången jag hör någon säga det.. så det ligger nog något i det trots allt. Men lite speciell ska man nog vara om man ska ställa sig i kassen på en hockeyplan.

 

Till sist, har du några speciella planer inför sommaren?

När vi får träningsledigt runt midsommar så blir det hem till Linköping. Träffa och umgås med familj och vänner. Det blir även en del jobb och en hel del tid kommer spenderas på gymmet så man kommer förberedd till säsongen. 

 Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.