Gräsroten
Attest.nu
Game changer
HockeyEttan
LiveArena
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

ÖIK stärker organisationen

ÖIK stärker organisationen

26 March 2018
Östersunds IK satsar vidare, på både bredd och elitverksamhet, genom att anställa Patrik Klüft som Sportsligt Utvecklingsansvarig

Östersunds IK har historiskt alltid satt barn och ungdomsverksamheten främst, något föreningen fortsätter att göra men i kombination med en elitsatsning. Projektet The Game Changer rullar aktivt framåt och som en medveten satsning att stärka upp organisationen ytterligare anställs nu Patrik Klüft som sportsligt utvecklingsansvarig i föreningen samt Nils Bergström som Kanslichef samt Sportsligt ansvarig för Barn & Ungdomsverksamheten.

 

- Vi vet att vi inom Östersunds IK arbetar bra på många fronter, berättar Maria Wilén, vice ordförande i föreningen. Men vi är ödmjuka inför och medvetna om det hårda jobb det krävs att vara en väl fungerande idrottsförening idag och jobbar med att konstant utveckla oss. Inom Östersunds IK har vi under några år tillbaka gått på djupet i ett antal frågor. Vilka är vi som förening? Vad står vi för? Hur ska vi uppträda? I dagarna skriver vi det sista på strategiplanen innehållande även värdegrunder för hela föreningen, där Game Changer är en del.


Som en del i detta tog Östersunds IK initiativet till projektet The Game Changer som rullar som ett aktivt projekt i föreningen och har mottagits positivt både internt av föräldrar och spelare och externt då det väckt nyfikenhet i hockeysverige. Genom The Game Changer vill Östersunds IK bidra till att utveckla barn och unga för livet genom idrotten och dessutom utmana idrottsföreningar att fundera över sin roll i samhället. Det görs bland annat genom grundinställningen ”Alla spelar lika” sedan 6 år tillbaka, kostnadsfria Jämtkraft Hockeyskola sedan 8 år tillbaka och arbetet med Mental träning i hela föreningen som nyligen påbörjats. https://thegamechanger.se/

 

Östersunds IK har femdubblat antalet barn som provar på ishockey och ser att många fler än tidigare fortsätter efter åren med hockeyskolan. Tjejhockeyn har ökat, idag nästan 90 inskrivna tjejer. Östersunds IK växer i medlemsantal vilket visar på en välmående förening. 2017 inleddes även ett stort arbete inom föreningens junior och elitverksamhet. Patrik Klüft anlitades april 2017 som konsult och resurs för elitverksamheten. Idag 1 år senare har Östersunds IK nu anställt Patrik Klüft som sportsligt utvecklingsansvarig för hela föreningen.

 

- Jag är riktigt glad över förtroendet och ser fram emot mitt uppdrag, berättar Patrik Klüft. Det senaste året har det hänt en hel del inom elitverksamheten, vi har satt en spelidé, identitet och lyft formerna för fysträningen som fortsatt är under utveckling. Framöver kommer vi att jobba igenom och etablera en ledarskapsfilosofi för hela föreningen, och skapa en mer detaljerad utbildningsplan för The Game Changer inom barn och ungdomsverksamheten. Jag ser fram emot att samarbeta med den övriga organisationen, knyta ihop föreningens verksamheter och göra begreppet ”tillsammans är vi ÖIK” ännu mer på riktigt, avslutar Patrik Klüft.


Ny kanslichef samt Sportsligt ansvarig för barn och ungdomsverksamheten blir Nils Bergström, som ett stöd till tränarna och länk till föräldrarna vad gäller sportsliga frågor. Den ideella organisationen förstärkts ytterligare vilket våra medlemmar har efterfrågat under lång tid.

 

- Östersunds IK som förening har organisationsmässigt skruvats rejält de sista 10 åren, något som varit nödvändigt och lärorikt, säger Micke Eriksson, sportchef för i Östersunds IK elitverksamhet. Vi har satt en tydlig struktur kring allt från spelidé till cup-arrangemang, från ekonomi till grundläggande värderingar vad föreningen står för. Det känns både tryggt för framtiden och oerhört roligt att vi har styrkan och modet att satsa så här, på både bredd och elit, avslutar Micke Eriksson.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.