Gräsroten
Game changer
Attest.nu
HockeyEttan
LiveArena
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Lagbygget inför nästa säsong börjar redan ta form, och två trotjänare avslutar sina karriärer

Lagbygget inför nästa säsong börjar redan ta form, och två trotjänare avslutar sina karriärer

16 March 2018
Ett alltför tidigt sommarlov. Det blev facit efter ÖIK:s sorti mot Tranås i den första playoff-omgången. I stort sett när den avgörande pucken träffade nätet bakom Tim Juel började arbetet med att sätta truppen för säsongen 18/19.

Och redan nu står det klart att ett par av de mer rutinerade spelarna väljer att avsluta sina hockeykarriärer.

 

 - Ja, Per Tagesson känner att han är klar med hockeyn. Han har haft svårare att motivera sig och det här är ett beslut som vuxit fram, förklarar sportchef Micke Eriksson.

 

Även Nisse Bergström har gjort sin sista match i ÖIK-tröjan. Det är inte bara på isen han har producerat utan Nisse har även tre småbarn som tar en hel del tid.

 

 - Jag hade gärna sett att Nisse fortsatt ytterligare ett år, men familjesituationen gör att han väljer att sluta. Dock får vi behålla honom i organisationen vilket vi ser som mycket positivt.

 

Simon Bergsten är ytterligare en spelare som blir utan kontrakt.

 

 - Simon har problem med sin rygg och kommer att ta hand om den. Det är synd att han inte är hel för han besitter en hög potential, fortsätter Micke.

 

Johannes Nilsson lämnar även han ÖIK.

 

 - Det är ett ömsesidigt beslut. Han har sin flickvän i Gävle och hemlängtan har helt enkelt varit för stor.

 

Sportchef Micke Eriksson har också gjort klart med ett gäng spelare inför nästa säsong. Så här berättar han:

 

 - David Westlund är en riktig fältherre som kommer att bli oerhört nyttig. Med en rejäl försäsong i kroppen så kommer han att bli en riktigt klassback.

 

 - Ludvig Karlsson har också skrivit på för ytterligare ett år. En bra skolad spelartyp som kommer att bli intressant att följa ännu ett år.

 

 - Oskar Klockerud har utvecklats jättemycket sen han kom tillbaka till ÖIK. Har en mycket hög potential och börjar själv förstå att han kan bli en riktigt bra spelare.

 

 - Ludvig Tallqvist har haft en oerhört positiv utveckling och varit en stor överraskning. Vi hade inte så höga förväntningar på honom första året, men han har varit otroligt träningsvillig och kommer bara att växa till nästa säsong.

 

 - Dessutom för jag samtal med flera spelare och har ett antal kontraktsförslag ute som jag förhoppningsvis kan berätta mer om inom kort, avslutar Micke.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.