Gräsroten
Attest.nu
Game changer
HockeyEttan
LiveArena
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Sammanfattning och analys av säsongen

Sammanfattning och analys av säsongen

09 March 2018
Vi delger lite tankar och reflektioner samt analys med stöd av siffror efter söndagens förlust mot Tranås som därmed avslutade representationslagets säsong.
Östersunds IK bestämde sig för att jobba långsiktigt inför denna säsong, att nedlagd tid oavsett resultat skulle analyseras för att föreningen ska ta nästa steg och nå Hockeyallsvenskan. Föreningen tog fram en gemensam spelidé för vårt representationslag och våra juniorlag. Delar av spelidén kommer också att användas i våra ungdomslag.
Resultatmässigt är det en klar förbättring mot föregående år:
  • Representationslaget tog 30 poäng som gav en femte plats i Allettan mot 19 poäng och nionde plats ifjol. Vi nådde playoff men åkte ut i första rundan.
  • J20 laget spelar avgörande match mot Björklöven för att nå kvalet till J20 Superelit, något Östersunds IK aldrig lyckats med
  • J18 Elit spelar SM slutspel och möter Timrå denna vecka, något som har hänt 2 ggr sista 10 åren. Vi vann första matchen i bäst av tre igår torsdag med 3-2. 
  • J18 div 1 har endast förlorat två matcher på hela säsongen.
För att ytterligare analysera vår spelidé så har vi tittat på representationslaget matcher från Allettan och playoff.
Här är några siffror ur analysen:
  • I spelet 5-5 har vi spelat 50-30, att släppa in 30 mål på 21 matcher ( 1,42 mål i snitt/match) är väldigt bra.
  • I spel i numerärt över och underläge har vi spelat -15  på 21 matcher, vilket är svaga siffror. Det normala för ett lag som slutar på femte plats är  ca 5
  • Vi har spelat 156 minuter i boxplay under 21 matcher, genomsnittet på övriga lag är 115 minuter
Hade vi lyckats i powerplay/boxplay så hade vi varit ett absolut topplag i allettan och fortfarande spelat kvalspel. Spelet 5-5 mot Tranås i playoff vinner vi med 7-2 men vi  tar för många utvisningar och är inte tillräckligt bra i boxplay/powerplay.
 
Allt detta har vi varit medveten om och som ni förstår jobbat hårt för att förbättra, men vi har inte lyckats.
 
När säsongen tar slut i förlängning i den avgörande matchen blir allt tomt.
 
I samma tiondel som Tranås skott går över mållinjen så stängs allt av, man förstår inte riktigt vad som har hänt, Under tio månaders tid har alla tankar varit kring nästa samling, nästa träning, nästa match, nästa byte och helt plötsligt har du inget nästa, utan allt tar slut.
 
Att se tomheten i alla spelare och ledares blickar är tufft och storleken av allas insats under säsongen blir väldigt påtaglig i just dom tomma blickarna.
 
Samtidigt har ingen farit illa, det är bara idrott men all investerad tid som känns bortkastad måste man ha respekt för.
 
Allt stöd och förhoppningar från sponsorer, publik, medlemmar måste man ha stor respekt för och vi vill verkligen ge er valuta för er investering och stöd.
 
Med lite eftertanke så är inte all nedlagd tid bortkastad, ert stöd har hjälpt oss att utveckla en spelidé som fungerar och som vi nu ytterligare ska utveckla. Vi har lagt grunden till vad som kommer göra att Östersunds IK når Hockeyallsvenskan. Vi har tränat och jobbat hårdare än alla andra lag, vi ska nu träna och jobba ännu hårdare för att nå målet.  
 
Vi hoppas verkligen på ert stöd även nästa säsong, att vi får möjligheten att förädla det vi investerat i dom senaste 10 månaderna och tillsammans med er nå Hockeyallsvenskan.
 
Östersunds IK


Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.