Game changer
Gräsroten
Attest.nu
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Nyheter

Fri entré och dags för Playoff

Fri entré och dags för Playoff

27 February 2018
Natten till måndag kom ÖIK hem efter en härlig tripp till Kalix och Boden. På onsdagen sätter man sig i bussen igen. Den här gången för resa ner till Tranås och första matchen i Playoff.

Men resan i buss är inget som skrämmer tränare Kjella Andersson.

 

 - Nej, vi är vana att resa så det kommer inte att bli ett problem.

 

ÖIK fick välja motståndare som fjärde lag och valde då Tranås.

 

Vad var anledningen till det?

 

 - Egentligen för att det var det närmaste alternativet av de lag som fanns kvar. Vi åker hem direkt efter matchen och då passade det bäst logistiskt med Tranås.

 

Ni har ju hemmafavör och får spela eventuell avgörande på hemmais, men vad gäller resandet så är det ju ingen favör direkt.

 

 - Nej, vi åker ju två vändor innan andra matchen medan Tranås bara behöver åka en vända, men som sagt, vi är vana vid resandet.

 

Och nu väntar alltså Playoff?

 

 - Ja, det ska verkligen bli hur kul som helst. Det är ju det här vi har tränat för. Spännande också att det gäller vinna eller försvinna över tre matcher, menar Kjella.

 

Vad vet du om Tranås då?

 

 - Det är ett bra lag som var på vippen att ta sig till Allettan. Efter den missen har man i stort sett vunnit allt så det kommer att bli tuffa matcher.

 

 - Dessutom spelar de en fartfylld hockey så jag tror att det blir riktiga publikmatcher. Kul också att spela mot ett lag vi inte mött den här säsongen.

 

ÖIK:s förre tränare Challe Franzén och förre spelaren Kristoffer Backman tillhör numer Tranås. Ett kärt återseende månne?

 

 - Ja, det ska bli kul att träffa dem, det är härliga killar båda två, menar Kjella.

 

Hur ska ni då göra för att gå segrande ur den här fighten?

 

 - Vi ska fortsätta att jobba med det vi har gjort hela säsongen. Att vara konsekventa och noggranna i det vi gör, då kommer det att gå bra.

 

Första matchen spelas på torsdag och kommer att visas i Sportbaren på Östersunds Arena. Det blir hockeybuffé naturligtvis och bokar gör ni på info@arenarestaurangen.se.

 

Första returmötet mot Tranås spelas på lördag den 3/3 i Östersunds Arena och då bjuder länets företagare på entrén och vad passar bättre än att först kolla ÖFK på Jämtkraft Arena för att sen heja fram ÖIK till vidare avancemang i kvalet till Allsvenskan.Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.