Gräsroten
Game changer
Attest.nu
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Asplöven - ÖIK

Föregående
Nästa

Efter fem raka segrar och 15 inspelade poäng tog segersviten för ÖIK slut på söndagen efter förlust borta mot Asplöven med 2-5.

 

Hemmalaget började matchen bra med högt tempo och ÖIK hade det kämpigt. 1-1 i den första perioden var med andra ord starkt.

 

 - Vi var lite för naiva i första perioden och Asplöven satte verkligen hög fart från början. Det gjorde att vi tappade pucken lite väl enkelt vid flera tillfällen, förklarar tränare Kjella Andersson efter matchen.

 

Andra perioden var desto bättre. Med bättre skärpa i avsluten skulle ÖIK kanske till och med avgjort matchen.

 

 - Ja, vi gör 2-1, får en straff som vi missar och har dessutom flera frilägen som vi inte lyckas sätta dig. Helt plötsligt har Asplöven vänt och det står 2-3 på tavlan, fortsätter Kjella.

 

Den tredje perioden går inte heller som ÖIK vill.

 

 - Nej, vi kommer inte riktigt till där och Asplöven gör det bra. När de också gör 4-2 känns det som om luften går ur oss lite där, säger Kjella.

 

 - Vi får dock inte glömma att Asplöven är ett bra lag med en hel del bra spelare. Det betyder att vi måste vara närmare 100% i vår prestation och det är vi inte idag.

 

Vad tar du med dig från de här två matcherna?

 

 - När man åker på en sån här resa så vill man ju ha med sig nåt tillbaka, och tre poäng får vi ändå vara nöjda med. Vi har spelat sex matcher på 14 dagar och har vunnit fem av dem så vi är såklart nöjda med den här inledningen, även om man alltid vill vinna alla matcher, avslutar Kjella.

 

Nu väntar ett matchuppehåll på två veckor där laget får möjlighet att i lugn och ro träna på detaljer. Den 15 oktober väntar sedan Örnsköldsvik hemma i Östersund Arena.

 


Söndag, 1 Oktober 2017 - kl. 16:00
5
Asplöven
2
ÖIK


Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.