Gräsroten
Attest.nu
Game changer
LiveArena
HockeyEttan
Hockeypractice
Tillsammans är vi ÖIK!

Rosenborg - ÖIK

Föregående
Nästa

Försäsongen är över - nu kan säsongen börja!

Östersunds IK slipade på det sista inför säsongsstarten under helgen då man deltog i Hockey mot Kreft Cup i norska Trondheim. Med tre tuffa matcher i bagaget har man nu fått värdefull erfarenhet att ta med sig till serien.

I fredags vann ÖIK som bekant mot det danska elitserielaget Frederikshavn innan man igår föll med uddamålet mot det norska elitserielaget Stjernen. Idag väntade ett nytt, norskt elitserielag i form av värdlaget Rosenborg som bjöd upp till en tuff drabbning.

Utvisningar kom att spela en stor roll i dagens match, som betydde mycket för ÖIK som hade en turneringsseger inom räckhåll. Först tog Rosenborg ledningen i numerärt underläge innan man i början av den andra perioden förvaltade ett powerplay på bästa sätt.

ÖIK reducerade två gånger om i den andra perioden. Först genom Johan Skiöld i powerplay och sedan genom Emil Magnusson med en man mindre. Oturligt nog hade Rosenborg gjort 3-1 mellan målen så ÖIK fick fortsätta jaga en kvittering i den tredje perioden.

Men istället för 3-3 satte Rosenborg 4-2 och höll undan. ÖIK fick därmed se sig besegrade av Frederikshavn i turneringen Hockey mot Kreft Cup.

Östersunds IK är otroligt glada över att ha fått delta i turneringen och därmed bidragit till kampen mot cancer. Nu väntar två veckors träning innan pucken släpps i NorrEttan söndagen den 15:e september i Z-Hallen mot Örnsköldsvik.

MatchStatistik

Rosenborg - ÖIK 4 - 2 (1-0, 2-2, 1-0)
Första perioden
16:39 1-0 Ilya Dubkov (Lou Dickenson) SH1
Andra perioden
01:06 2-0 Jamie Milam (Thomas Wiig, Lou Dickenson) PP1
04:46 2-1 Johan Skiöld (Kristoffer Backman, Petter Runesson) PP1
15:01 3-1 Greg Jacina (Christer Greaker, Jordan George) PP1
16:16 3-2 Emil Magnusson () SH1
Tredje perioden
07:32 4-2 Jordan George (Greg Jacina) EQ
Skott
30-25 (10-4, 13-11, 7-10)


Söndag, 1 September 2013 - kl. 16:00
4
Rosenborg
2
ÖIK

Star
Kristoffer Backman

Star
Emil Magnusson

Star
Tim Juel


Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.