Game changer
Gräsroten
Attest.nu
HockeyEttan
LiveArena
Arena cafe
Tillsammans är vi ÖIK!

ÖIK - Rosenborg

Föregående
Nästa

ÖIK plockade helgens andra segern mot Rosenborg

Östersunds IK fick under söndagen besök av det norska elitserielaget Rosenborg och vann då med 3-1 trots en rätt stökig tillställning.

Precis som matchen i fredags mot Örnsköldsvik så innehöll dagens match mot Rosenborg en hel del utvisningar. Dock så fick ÖIK uppförsbacke direkt i dagens match då man släppt in 0-1 redan efter 28 sekunder.

Men ÖIK kom tillbaka och kvitterade i slutet av den första perioden efter en fint klapp-klapp-spel mellan Karl Björklund, nyförvärven Johan Skiöld och Pontus Dünesius där den sistnämnde stod för målet.

Tidigt i andra kom också 2-1 då Daniel Magnusson hållit sig framme och målat. Kort därefter kom också 3-1 från Kristoffer Backman efter en fin framspelning av Daniel Magnusson och plötsligt hade ÖIK ett rejält grepp om matchen, som man aldrig släppte.
- Vi fortsatte att vårda pucken och backarna vände så snabbt som möjligt och forwards gjorde sig spelbara i de tre korridorerna. Då är det lätt för backarna att ha alternativ, berömmer Jörgen Själin, tränare i ÖIK.
- När vi väl släppte pucken vid första tanken så fick vi fart i spelet. Stundtals drog vi ner på farten och var överkonstruktiva trots att vi hade bra möjligheter att släppa pucken. De första släppen ger fart i spelet.

Matchen slutade 3-1 till ÖIK som därmed gick obesegrad under helgens miniturnering. På fredag drar matchandet igång igen då man ska spela tre matcher i Trondheim och ingå i en turnering där. Först ut är danska elitserielaget Frederikshavn, sedan väntar norska elitserielaget Stjernen innan man avslutar med returmöte mot Rosenborg på söndagen.
- Det här var två bra matcher för oss och vi får tre nya till helgen, säger Jörgen Själin.

MatchStatistik

ÖIK - Rosenborg 3 - 1 (1-1, 2-0, 0-0)
Första perioden
00:28 0-1 Christer Greaker (Joe Grimaldi) EQ
16:36 1-1 Pontus Dünesius (Johan Skiöld, Karl Björklund) PP1
Andra perioden
01:49 2-1 Daniel Magnusson (Tobias Falk, Kristoffer Backman) EQ
04:40 3-1 Kristoffer Backman (Daniel Magnusson, Joel Asp) PP2
Tredje perioden
-
Skott
35-20 (12-6, 10-6, 13-8)


Söndag, 25 Augusti 2013 - kl. 15:00
3
ÖIK
1
Rosenborg

Star
Tobias Falk

Star
Emil Magnusson

Star
Daniel Magnusson


Webbsponsor aloq
Copyright © 2018 Östersunds IK. All rights reserved.